Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


47, Rovásos kő, Oslo

Rovásos kő, Oslo

címmel kaptam a képet Pásztor Csaba úrtól (London). Az írás magyar főniciai betűkkel írt rovás.

Az első sort jobbról balra olvasom, a másodikat mindkét irányból tudom olvasni. Lemásoltam a jeleket, nyelvújítás előtti magyar szöveget kaptam.

 

221-a-rovasos-ko-oslo.jpg

221-b-ezer-penz-beszel....jpg

221-b.jpg

Mai szóhasználattal: (kő teteje és szöveg eleje hiányzik...)

Ezer pénz beszél. Úr óv, látja fegyvereseken. A hely ura fentről lát engem (is). Óv jó széllel, szívvel, úr lép.

Elgondolkodtató, hogy föniciai írással jól beszéltek magyar nyelven Oslo = Ős+ló? város magyar lakói, akik a korban hajóikkal bejárták a világot, és kereskedelmi telepeket létesítettek mindenütt.

Feltöltve: 2014.07.08. (Előttem még nem olvasták el magyar nyelven. Megfejtettem: 2014.06.18.) „ Kissúrék rovás lelet megfejtései” címszóval és a honlap megjelölésével az olvasatok szabadon terjeszthetők.

Egy kedves olvasónk, Csaba vezér hozzászólásából engedjék meg, hogy kiemeljem, ő is a rovások szakértője: "Ezek rúna betűk." Még magyar nyelven ment az írás e korban, de valóban a jelek mások, mint a székely-magyar rovás írásjelei. A rúna szó a rovás szóból származik.

Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok...

 

 

 

Rovás lelet, Hun diadém

 

hun-diadem-2.jpg

 

A diadém származásáról nincs adatom. Aki ismeri, írja a hozzászólásokhoz. A képről rosszul kivehetően, de úgy látom, az ékköveket körülvevő mintázat újra és újra hu-ni, hun-ok szót írja. A középső napszimbólum Napúr-nő jelkép.

Világhírű a csornai hun fejedelmi diadém is, köszönöm a képét Betdi-nek, ajánlom a megtekintését e lap leletei között. 

 

LEFORDÍTOTTAM MAGYAR HIEROGLIFÁINKAT, EGYIPTOMI MAGYAR KIRÁLYAINK, FÁRAÓINK NEVEIT. MAGYAR NYELVEN OLVASHATJÁK, MÁSIK HONLAPOMON, (katt a címre.)