Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tatárlaki lelet magyar nyelvű szövege

2011.07.01

Rovás lelet, tatárlaki lelet 3 agyagtábla:

tatarlaki-agyagtablak.jpeg1961-ben a Maros-völgyi Tatárlakán előkerült 3 agyagtábla a bronzkorból. Kr. e. 2000-nél idősebb kitűnően érthető magyar szöveget olvashatunk le róluk.


Tisztázzuk először a Tatárlaka nevet: itt tatárok sohasem lakhattak, főleg nem a bronzkorban. A név a mássalhangzók ikerhangjai összecsengésével T=D TUDÓLAKA lehetett. Itt a neten olvasható leletek alapján tudós pap(-ok)éltek, akik a NAP járását is figyelték.A 240mX140m-es területen egy (fa?) épület állhatott és tudós csillagász(-ok)segíthették a -földműves- nép életét.
Olvassuk mi áll a rovás leleten.

A táblákon RÁK és BAK csillagképek jelei,két darabon lyuk van. A téglalapon a lyuk körül napsugarak, azon keresztül nézhették a Napot.A KORONG alakon a Napot ábrázoló (NAP) lyuk alatt nagy KERESZT a rovás T jele, amit körül vesz a korong kör alakja(AR) vagy úr jele. Ezek összeolvasva NAP+T+AR= NAPTÁR.A műszer beállításával megfigyelték a nyári Nap megállását 11-szer egymás után júni 10-20,között amikor ugyanabban az időben kelt fel a Nap. JÚNIUS 21-én van a nyár kezdete ésezután a Nap mindíg később kel fel. A korong felső sorát balról-jobbra olvassuk, az alsót jobbról balra.

(Értelem szerint a magánhangzókat behelyettesítem.)

Z R NY ELÉ J N IST N 4 O R K R= eZ iRáNy ELé JöN ISteN 4 óRaKoR.

O N P J L RÁK VN 10 T L K T N= hÓNaP JeLe RÁK öVöN 10 TeleK (nap?) uTáN.

A napkeltét figyelő korong tehát be volt tájolva, hogy a tudólaki délkörön 4 óra után lehessen észlelni - mit?
A nagyobbik rovásos táblán az írásjegyeket nézzük:A bal részt rosszul látom. A középső részen: középen a felkelő Nap ( A NAP) mellette talán egér hosszú farokkal az egér= az ég ura értelemhatározó az összecsengés feltételezésével.

Bal felső sarok:T (iT) alatta Rák Jobb sarok fent 3 K és u végül a szamár képe IA.Ha összeolvasom: A NAP (AZ ÉG URA) ITT A RÁKKOR JÖN.

A harmadik rekeszben felülről lefelé olvasva az oszlopokat:

N P S K R L K B= a NaPSuKaR LuKuBa= a Napsugár lukába.BIZONYÍTÉKNAK VEHETJÜK, HOGY AZ ŐSI MAGYARORSZÁGON MAGYAR TUDÓSOK kr.e. 2000 ÉVVEL MÁR ITT MAGYARUL ÍRTAK, a leleteket egyesek Kr. e. 6500 évesre is becsülik a net adatai szerint.ŐSHAZÁNK A KÁRPÁT MEDENCE: a többi nép csak utánunk jött.

de nézzük tovább mit ír még a tábla.

A 3 korongot mint műszert a nyári napforduló megfigyelésére használták.

Az állatnak 5 lába van. A régieknél a Napisten szent száma az 5-ös,magánhangzók cseréjével ötös=utas Ő AZ ÉG UTASA mint láttuk egér ábrázoláskor ég urát jelenti.

A téli napfordulót DEC 25.jelzi a 3. tábla amin nincs lyuk. A Bak csillagképben akkoriban tél volt, mikor a nyárpont a Rákba esett. Miért nincs lyuk? Mert télen nem süt a nap a magyaroknál, vagy felhős az ég.Az angliai Stonehenge megalitikus kövekből álló napvárta, ha hozzá jutunk a képeihez, azt is megvizsgáljuk.Megvan még Csíksomlyóban a naptárkő is amit a Somló= szemelő hegyen találtak. ( Vagyis néző hegyen.) Kr.e. 1800 tájáról származik, dob alakú kő 12 részre osztva egyik köre. A papok tollas ruhákban madár nyelven = magyar nyelven érintkeztek Istennel. A hely ma is szent hely a kereszténységben. (Csíksomlyó pünkösdi búcsú.)


A szamár jelhez: összecsengés alapján (sumer) képírással szamár=szemúr, a Napisten jelképe, akit a lukon keresztül látsz. Így is alátámasztja a fenti megfejtést.
BIZONYÍTÉKNAK VEHETJÜK, HOGY AZ ŐSI MAGYARORSZÁGON MAGYAR TUDÓSOK kr.e. 2000 ÉVVEL MÁR ITT MAGYARUL ÍRTAK, a leleteket egyesek Kr. e. 6500 évesre is becsülik a net adatai szerint.ŐSHAZÁNK A KÁRPÁT MEDENCE: a többi nép csak utánunk jött. Ezt bizonyítjuk a világ minden tájáról származó magyar leletekkel. A kövek fognak megszólalni.
 

2011-07-01